В Україні дорожчають м’ясо, молоко, риба та масло – Держстат
Із серпня 2020 року по серпень 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба статистики.
У серпні 2021 року сало в середньому по Україні продавалося по 82,81 грн за кг (на 13,0% дорожче, ніж у серпні 2020 року); яловичина – по 165,0 грн за кг (на 15,7% дорожче); свинина – по 122,11 грн за кг (на 2,2% дорожче); ковбаса варена першого ґатунку – по 113,06 грн за кг (на 13,6% дорожче); яйця – по 26,29 грн за десяток (на 56,6% дорожче); куряче філе – по 111,39 грн за кг (на 27,5% дорожче); курятина у тушках – по 69,94 грн за кг (на 34,0% дорожче); морожена риба – по 84,87 грн за кг (на 6,0% дорожче).
Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 7,2% (до 26,62 грн за кг); сири м’які жирні – на 10,3% (до 117,22 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 13,8% (до 70,37 грн за кг); вершкове масло – на 9,2% (до 47,41 грн за 200 г).
Як повідомляв Укрінформ, споживчі ціни у серпні 2021 року проти липня 2021 року зменшилися на 0,2%; проти серпня 2020 року вони збільшилися на 10,2%, проти грудня 2020 року – на 6,2%. За січень-серпень 2021 року порівняно із аналогічним періодом минулого року споживча інфляція становила 8,7%. Базова інфляція у минулому місяці порівняно із липнем 2021 року становила 0%, з початку року – 4,2%.