В Україні розпочали відбір кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради Укрзалізниці

Міністерство економіки оголосило конкурсний відбір кандидатів на чотири посади незалежних членів наглядової ради АТ "Укрзалізниця". 

Як повідомляє Укрінформ, відповідне оголошення оприлюднене на сайті міністерства.

Зазначається, що претенденти повинні мати вищу освіту, зокрема у таких галузях: логістичні операції, фінанси, бухгалтерський облік та аудит, технології, управління людськими ресурсами, право, публічне адміністрування, транспорт, менеджмент, інженерія або економіка.

Крім цього, вони повинні мати не менше 10 років стажу роботи на керівних посадах у компаніях або на державній службі, зокрема в таких сферах, як транспортні перевезення, логістика, фінанси, бухгалтерський облік та аудит, інвестиції, менеджмент, управління бізнесом чи юриспруденція, та мати принаймні 5-річний досвід роботи на посаді топ-менеджера або аналогічній посаді.

Також ставиться вимога стосовно володіння знаннями про національний та європейський ринки залізничних перевезень, розуміння тенденції та перспектив розвитку залізничної інфраструктури, специфіку діяльності національних перевізників вантажів та пасажирів.

Кандидати мають вільно володіти принаймні однією із двох мов - українською або англійською, а також бути готовими приділяти виконанню обов’язків члена наглядової ради не менше 30 робочих днів на рік.

Очікується, що члени наглядової ради виконуватимуть функції: розробки та контролю за реалізацією стратегії розвитку УЗ, корпоративного управління, контролю діяльності керівництва Укрзалізниці, аудиту та контролю тощо.

Документи приймають до 29 жовтня 2021 року українською та англійською мовами.

Читайте також: Укрзалізниця оголосила конкурс на посаду голови правління

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня 2021 року закінчився строк дії контрактів чотирьох членів наглядової ради АТ «Укрзалізниця»: Шевкі Аджунера, Андреаса Матьє, Олега Журавльова та Сергія Лещенка. У Мінінфраструктури в той же день заявили, що вже подали список кандидатів на посади членів наглядової ради від держави, їх призначення очікується найближчим часом.