Депутати підтримали розгляд законопроєкту про податкові зміни за спецпроцедурою

Народні депутати підтримали ініціативу розгляду законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" за особливою процедурою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосували 254 парламентарії.

"Відповідно до статті 119-1 статті регламенту Верховної Ради України, прошу депутатські фракції, депутатські групи та позафракційних народних депутатів у дводенний строк надіслати листи щодо розгляду їхніх пропозицій та правок до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. Далі опрацьовується, зводиться нова таблиця", – зазначив Голова ВР Дмитро Разумков.

Він також поінформував, що законопроєкт, імовірно, розглядатиметься на наступному пленарному тижні, який триватиме упродовж 19-22 жовтня.

Як повідомлялося, відповідно до закону "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", для запуску особливої процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло більш як 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї процедури.

Особлива процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат - на розгляді однієї не врахованої комітетом поправки.

Читайте також: «Слуга народу» збирає підписи для розгляду законопроєкту про податкові зміни за спецпроцедурою

Така процедура була застосована до законопроєкту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д), до якого було внесено понад 16 тисяч поправок.

17 вересня комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600). До другого читання надійшло понад 11 тисяч поправок.