Проєкт закону про страхування воєнних ризиків надійде до Ради цьогоріч - Пишний

Законопроєкт про страхування воєнних ризиків буде переданий до парламенту вже цьогоріч.

Про це заявив голова Національного банку України Андрій Пишний під час зустрічі із представниками страхового ринку, передає кореспондент Укрінформу.

«Закон про страхування воєнних ризиків буде переданий до парламенту вже цьогоріч. Важливо, щоб у 2025 році Україна мала стійку інституційну основу для розвитку цього напряму, що посилить не лише страховий ринок, але й економіку країни в цілому. Це створить додатковий захист для роботи бізнесу», - зазначив Пишний.

Законопроєкт пройшов фінальну стадію підготовки та отримав схвалення Ради із фінансової стабільності. Найближчим часом документ представлять для обговорення міжнародним партнерам, представникам бізнесу та страховикам. Зокрема, наприкінці вересня планується провести консультації з асоціаціями страхового бізнесу та учасниками фінансового ринку.

Читайте також: Українське агентство застрахувало перший інвестиційний кредит від воєнних ризиків

Як повідомлялося, Національний банк фіналізує роботу над законопроєктом про створення повноцінної системи воєнного страхування, який спочатку буде сфокусований на роздрібному страхуванні для юросіб і фізосіб. Меморандум із Міжнародним валютним фондом (МВФ) у межах третього перегляду програми розширеного фінансування (EFF) передбачав виконання НБУ 13 кроків щодо посилення та поглиблення ринків фінансів і капіталу. Один із цих кроків - це підготовка регулятором законопроєкту про створення повноцінної системи воєнного страхування.

Фото: НБУ