Допомога від міжнародних партнерів створює додаткову фінансову подушку для економіки – Шмигаль

Допомога від міжнародних партнерів створює додаткову фінансову подушку для економіки України.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми кожного дня спілкуємося із нашими міжнародними партнерами аби сформувати додатковий пакет підтримки для нашої держави. Макрофін від Європейського Союзу, гарантії від США та Франції, підтримка від Канади, Німеччини, Японії, Великої Британії та інших країн-партнерів у питанні пільгового фінанування створюють додаткову подушку безпеки для нашої економіки», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Економіка багато у чому залежить від спокою українців – Шмигаль

За його словами, бюджет у січні було перевиконано більш, ніж на 10 млрд грн. На рахунках уряду - достатня кількість коштів, аби профінансувати всі видатки, в тому числі всі заплановані підвищення зарплата пенсій для українців.

Звичайно, наголосив Прем'єр-міністр, інформаційна паніка щодо ситуації поблизу наших кордонів негативно впливає на економічний фон, але ситуація залишається стабільною та контрольованою.

Як повідомлялося, упродовж минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.