Галущенко подякував Польщі за відмову від російського вугілля

Міністр енергетики України Герман Галущенко привітав рішення Польщі щодо відмови від вугілля з російської федерації та білорусі, а також заборони його транзиту територією держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«Польща, набагато випередивши рішення ЄС щодо вугільного ембарго росії, показала приклад рішучої і послідовної політики. Це насправді сміливий крок, зважаючи на структуру споживання вугілля у Польщі. Я дякую нашим польським друзям за підтримку України в протистоянні державі-терористу, агресія якої загрожує не лише нашій державі, а й мало не всьому світові», - наголосив український міністр. 

Читайте також: Без ембарго на нафту шостий пакет санкцій не потрібний – Жовква

Як повідомлялось, Польща ввела ембарго на російське вугілля. Також акт про спеціальні рішення, підписаний президентом Польщі, передбачає можливість заморожувати активи суб'єктів та осіб, які підтримують агресію росії щодо України.

У 2020 році переважна частина імпортованого до Польщі вугілля, понад 70%, була саме з російської федерації. Це складало близько 15% внутрішнього споживання і майже 80% споживання приватних домогосподарств.