На Луганщині через вторгнення рф зупинились понад 3,4 тисячі підприємств

На Луганщині через російське масштабне вторгнення 24 лютого зупинились 3 408 підприємств, у тому числі 479 – промислових.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Луганська обласна військова адміністрація.

«Через російське вторгнення на Луганщині зупинились 3 408 підприємств, у тому числі 479 – промислових. Збитки становлять понад 3 мільярди гривень», - йдеться у дописі.

Читайте також: Ворог за добу обстріляв 49 населених пунктів на Донеччині та Луганщині

Як повідомлялося, в Україні триває державна програма з релокації виробництв. Підприємства, які розташовані у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні потужностей на захід України. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 20 травня заявив, що в безпечні регіони країни вже переміщено 517 підприємств.

Український бізнес отримав понад 114 млрд грн кредитних пільг за державною програмою «5-7-9%». Це дає українським підприємцям можливість продовжувати свою діяльність та ефективно долати труднощі, спричинені війною, підтримуючи стійкість економіки України. Програма дозволяє залучити до 60 млн грн під 0% на період дії воєнного часу +1 місяць з гарантією від уряду на рівні 80%. Для роздрібних торгових мереж доступні кредитні кошти в розмірі до 1 млрд гн під 5% річних, що дає їм змогу вчасно розрахуватися з постачальниками та поповнити фінансовий баланс.

Фото: Телеграм Сергія Гайдая