Шмигаль зустрівся з Габеком: Німецький бізнес готовий розширити присутність в Україні

Фото, відео

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з віцеканцлером, міністром економіки та захисту клімату ФРН Робертом Габеком та представниками німецьких компаній механізми розширення виробництва і присутності німецького бізнесу на українському ринку.

Про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Німецький бізнес готовий розширювати виробництва та присутність на українському ринку. Разом із віцеканцлером, міністром економіки та захисту клімату ФРН Робертом Габеком та представниками німецьких компаній обговорили потрібні для цього механізми", - зазначив він.

За словами Шмигаля, насамперед ідеться про страхування воєнних ризиків для бізнесу, що допоможе активізувати економічну діяльність в Україні.

"Ми вже маємо пілотний проєкт із MIGA та перші проєкти з американською компанією DFC. Працюємо над пошуком подібного інструменту і з Німеччиною", - нагадав очільник уряду.

Шмигаль підкреслив, що Україна має потенціал у сферах критичної сировини, переробки та military-tech, які можуть принести багато переваг і перспектив для бізнесу.

"Також розраховуємо на підтримку й участь Німеччини та німецьких компаній у повоєнному відновленні нашої держави", - наголосив він.

Як написав Шмигаль у Телеграмі за результатами зустрічі Габеком, роль Німеччини у посиленні обороноспроможності України та її повоєнному відновленні є надзвичайно важливою.

«Вдячний віцеканцлеру Німеччини Роберту Габеку за візит в Україну. Роль Німеччини в посиленні обороноздатності нашої країни та в майбутньому післявоєнному відновленні надзвичайно важлива. Дякуємо за фінансову підтримку та санкційний тиск на рф», - зазначив Шмигаль.

Відео: Телеграм-канал Премʼєр-міністра України

Він наголосив, що настав час працювати над наступним пакетом, який включатиме санкції проти атомної галузі й технологій росії.

Шмигаль та Габек обговорили розвиток двосторонньої співпраці, посилення всебічної підтримки України й активізацію економічної діяльності.

Читайте також: До відбудови України залучать німецький бізнес - Мінекономіки

Як повідомляв Укрінформ, відбудова України – це найамбітніший проєкт XXI століття, який потребує величезних ресурсів, і разом з тим відкриває нові можливості для інвестицій. За даними Світового банку, потреби України на відновлення становлять 411 мільярдів доларів.