На Донеччині через війну кількість підприємств харчової промисловості скоротилася втричі

На Донеччині після початку повномасштабної війни кількість підприємств харчової та переробної промисловості скоротилася майже втричі – з 79 до 27. 

Про це на брифінгу заявила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької облдержадміністрації Олена Рибакова, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо ситуації на продовольчому ринку області - у нас на підконтрольній території залишилося 79 підприємств харчової та переробної промисловості. Але на сьогодні (після повномасштабного вторгнення Росії в Україну – ред.) з них працюють тільки 27, з яких 14 підприємств – це хлібопекарська галузь», - сказала Рибакова.

Вона зазначила, що великі хлібопекарські підприємства, які були на Донеччині в Бахмуті, Сіверську та Торецьку, наразі не працюють або через окупацію, або через ворожі обстріли. 

Найбільшими наразі залишились хлібопекарські підприємства в місті Слов'янськ та Дружківка, а також є дрібні торговельні підприємства. 

За словами Рибакової, хліб у Донецьку область також завозять з Дніпропетровської та Запорізької областей. 

Говорячі про ціни на хліб у регіоні, вона заявила, що з початку року вони трохи змінилися.

Читайте також: «Хліб» замість «металу»: як Україна намагається втриматися на міжнародних товарних ринках

«Якщо порівнювати з початком року, то в області відбулося зростання вартості хліба житньо-пшеничного на 3%, хліба пшенично на 7%, батона нарізного на 20%, а ціна Бородинського та Дорожнього - їх вартість зменшилась на 10% та 5% відповідно», - констатувала чиновниця. 

Як повідомлялося, Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км. На підконтрольній українській владі території області наразі залишаються близько 472 тис. мешканців.