Уряд змінив порядок держреєстрації і зняття з обліку транспортних засобів

Уряд привів у відповідність до Закону «Про санкції» Порядок державної реєстрації і зняття з обліку транспортних засобів.

Як повідомив у Телеграмі постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідні зміни внесені на сьогоднішньому засіданні КМУ, передає Укрінформ.

"Внесено зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів з метою приведення його у відповідність до ЗУ «Про санкції»", - зазначив Мельничук.

За його словами, цим рішенням Кабінет Міністрів передбачив обовʼязковість перевірки відомостей про осіб, які звертаються до сервісних центрів МВС за отриманням відповідних послуг, за Держреєстром санкцій.

Читайте також: Через «Дію» перереєстрували вже близько 122 тисяч транспортних засобів - МВС

Зокрема, визначено, що у разі встановлення факту застосування санкцій до фізичних або юридичних осіб, які звернулися за вчиненням державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів (зокрема, у звʼязку з вибракуванням (списанням) транспортного засобу в цілому), уповноважена особа сервісного центру МВС відмовляє, якщо ці дії призведуть до порушення обмежень (заборон), установлених санкцією.

Як повідомлялося, Кабмін дозволив на період воєнного стану пересилку у міжнародних поштових відправленнях посвідчення водія.

Фото: КМУ