Галущенко обговорив із представницею USAID посилення стійкості української енергосистеми

Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із заступницею адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулман посилення стійкості української енергетичної системи в умовах російських атак.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики повідомляє у Телеграмі.

Ключовими темами розмови стали напрямки поглиблення співпраці для посилення стійкості української енергетичної системи в умовах прицільних російських атак на об’єкти енергетики.

Галущенко поінформував співрозмовницю про складну ситуацію в енергосистемі України та вимушені відключення споживачів, зумовлені втратою генеруючих потужностей внаслідок ворожих атак.

Акцентувалося на заходах, що здійснюються для відновлення і ремонтів пошкоджених об’єктів, першочергових потребах енергосектору, а також на проєктах, що реалізуються для нарощування потужностей розподіленої генерації.

Читайте також: Галущенко обговорив із Лорковські закупівлю обладнання для розвитку розподіленої генерації

Окрема увага була приділено потребам у газових турбінах, газопоршневих установках та потужних генераторах, а також допомозі американської сторони за відповідними напрямками.

Як повідомляв Укрінформ, міністр енергетики Герман Галущенко у рамках візиту до США обговорив з міністеркою енергетики Сполучених Штатів Дженніфер Ґренголм допомогу американських партнерів у посиленні стійкості української енергосистеми в умовах російських атак, нарощування потужностей генерації електроенергії та посилення захисту енергетичних об’єктів.

Фото: Міненерго