Галущенко обговорив із Лорковські закупівлю обладнання для розвитку розподіленої генерації

Галущенко обговорив із Лорковські закупівлю обладнання для розвитку розподіленої генерації

Фото
Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із директором Секретаріату Енергетичного співтовариства Артуром Лорковські закупівлю обладнання для розвитку розподіленої генерації за кошти Фонду підтримки енергетики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зазначається, що Галущенко поінформував Лорковські про визначення локацій, де можуть бути встановлені газові турбіни та газопоршневі установки. Лорковські зі свого боку нагадав, що за результатами проведеної у Берліні Конференції з відновлення України до Фонду підтримки енергетики очікуються нові надходження від донорів.

"Сторони обговорили можливість закупівель відповідного устаткування за кошти Фонду підтримки енергетики України, який створений навесні 2022 року за ініціативою Германа Галущенка і єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. Наразі загальна сума внесків донорів до Фонду (перерахованих та анонсованих) становить понад 545 мільйонів євро", - повідомляє Міненерго.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанням логістики постачання в Україну енергетичного обладнання від країн-партнерів, а також захисту енергетичних об'єктів.

Читайте також: Шмигаль обговорив із президенткою Бундесрату децентралізацію української енергосистеми

Як повідомлялося, на засіданні високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України у Берліні було заявлено про додаткову допомогу енергетичному сектору України на загальну суму понад 1 млрд доларів США.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-