Росіяни минулої доби атакували енергооб’єкти на Чернігівщині й Дніпропетровщині

Російські війська минулої доби, 26 липня, тричі обстріляли об’єкти системи передачі електроенергії у Чернігівській області, а також атакували дроном підстанцію у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

Внаслідок обстрілів енергетичних об’єктів у Чернігівській області знеструмлювались підстанції та повітряні лінії, а також приєднані до них 2 946 побутових споживачів.

У Дніпропетровській області на території однієї з підстанцій через атаку безпілотника зазнало пошкоджень обладнання.

У Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу території шахти виникла пожежа. У шахті на момент аварії перебували 86 працівників. 84 людини вивели на поверхню, у шахті залишились двоє працівників, задіяні в роботах із забезпечення життєдіяльності підприємства. Пожежу ліквідували.

За даними Міненергетики, станом на суботу, 27 липня, через бойові дії та технологічні порушення залишаються без електропостачання 485 населених пунктів.

Енергетики заживили 8 359 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій.

Минулої доби Україна додатково залучала аварійну допомогу із Словаччини та Польщі у вечірні пікові години. Також українська енергосистема приймала надлишки електроенергії з польської енергосистеми, зауважили у Міненерго.

Читайте також: СБУ затримала російського диверсанта, який підпалював енергообєкти на Черкащині

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня через атаку безпілотника на об’єкти системи передачі електроенергії в Житомирській області на підстанції відключалося обладнання.

Фото ілюстративне