СБУ затримала російського диверсанта, який підпалював енергооб’єкти на Черкащині

СБУ затримала російського диверсанта, який підпалював енергооб’єкти на Черкащині

Укрінформ
Служба безпеки України затримала диверсанта, який за завданням російської розвідки вчинив серію підпалів енергетичних об’єктів у Черкаській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Ворожим агентом виявився 20-річний місцевий житель, який шукав в інтернеті «легких грошей».

За даними слідства, на завдання російської розвідки фігурант намагався знищити вісім електропідстанцій й одну релейну шафу в Уманському районі. Планувалося таким чином знеструмити більшу частину громади та заблокувати залізничний рух у регіоні.

Щоб виконати вороже завдання, зловмисник спочатку встановив локації відповідних енергооб’єктів і підготував знаряддя для вчинення злочину.

Задокументовано, як в подальшому він зламував трансформаторні підстанції, щоб залити бензином технологічне обладнання та підпалити його.

Російська спецслужба обіцяла, що в разі знищення цілей чоловік отримає гроші. Надходити вони мали на його банківську картку.

На фінальному етапі спецоперації СБУ затримала диверсанта «на гарячому», коли той намагався знищити новий енергооб’єкт. Під час обшуку в затриманого виявили каністру з бензином і мобільний телефон із доказами його листування з ворогом.

Читайте також: Зрадник, який передав ФСБ дані про тренувальний центр ЗСУ на Харківщині, отримав 15 років

Фігуранту оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 2 ст. 194-1 (умисне пошкодження об’єктів електроенергетики).

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві затримали двох диверсантів, які на замовлення підпалювали обладнання на залізниці й автомобілі військових.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-