БЕБ оголосило підозру посадовиці Ужгородської міськради за збитки на понад ₴1,5 мільйона

Бюро економічної безпеки у Закарпатській області повідомило про підозру керівниці одного з управлінь Ужгородської міськради у зловживанні службовим становищем та підробці документів на землю. Сума завданих державі збитків становить понад 1,5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

«Встановлено, що посадовиця, зловживаючи службовим становищем в інтересах забудовників, склала завідомо підроблені документи та ввела в експлуатацію два об’єкти закінченого будівництва: торгово-житловий комплекс та багатоквартирний житловий будинок. Уведення в експлуатацію відбулося без сплати забудовником пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Ужгорода», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначають, що наразі посадовиці оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Фігурантці загрожує до шести років позбавлення волі.

Читайте також: БЕБ повідомили про підозру у заволодінні майже ₴90 мільйонами членам злочинної організації

Як повідомлялось, нещодавно БЕБ в Одеській області вручило директору департаменту Одеської міськради та його заступнику підозру за фактом зловживання службовим становищем та привласненням 3,9 млн грн на закупівлях для ЗСУ.