БЕБ повідомили про підозру у заволодінні майже ₴90 мільйонами членам злочинної організації

БЕБ повідомили про підозру у заволодінні майже ₴90 мільйонами членам злочинної організації

Укрінформ
Бюро економічної безпеки повідомило про підозру злочинній організації у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах та зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Слідство встановило, що колишній керівник Квартирно-експлуатаційного відділу однієї з областей створив злочинну організацію з діючих службових осіб та фізичних осіб підприємців для заволодіння державними коштами", - йдеться у повідомленні.

Фігуранти за попередніми домовленостями без проведення публічних закупівель, а за прямими договорами за значно завищеними цінами купували дрова для потреб підрозділів ЗСУ у Харківській та Луганській областях.

У пресслужбі зазначають, що загалом для цих потреб було виділено 350 млн грн державних коштів, з яких майже 90 млн грн привласнили.

Читайте також: За пів року державі відшкодували збитків на ₴3,4 мільярда - у БЕБ назвали резонансні справи

Наразі організатору та членам злочинної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, за скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно БЕБ спільно з ДБР, СБУ, НПУ та УСР під час масштабної спецоперації у рамках розслідування щодо розкрадання 138 млн грн, виділених на потреби армії, провели 70 обшуків та повідомили 30 підозр службовцям по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-