Індекс цін на олію сягнув 1,5-річного максимуму - FAO

Індексу цін на олію у липні зріс на 2,4% порівняно із червнем і досягнув масимуму за останні 1,5 року.

Про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO), передає Укрінформ.

«Індекс цін на олію зріс на 2,4% із червня, досягнувши півторарічного максимуму. Глобальні котирування на пальмову, соєву, соняшникову та ріпакову олії зросли завдяки високому попиту на соєву олію в секторі біопалива та погіршенню перспектив урожаю соняшникової та ріпакової олії в кількох основних країнах-виробниках», - заявили у FAO.

Зазначається, що індекс цін на м’ясо зріс на 1,2% в липні на тлі значного імпортного попиту на баранину, яловичину та м’ясо птиці, навіть попри те, що ціни на свинину незначно знизилися через надлишкову пропозицію в Західній Європі.

При цьому, індекс цін на зернові знизився на 3,8% порівняно із червнем, тоді як світові експортні ціни на всі основні зернові знижуються другий місяць поспіль.

Читайте також: FAO обіцяє допомогти українським аграріям зберегти врожай

Також індекс цін на рис знизився на 2,4% порівняно з червнем на тлі загалом спокійної торгівлі як сортами Indica (Індійський рис), так і Japonica (Японський рис).

Як повідомляв Укрінформ, представники ФAO пообіцяли разом із донорами опрацювати запит на екстрені потреби українських аграріїв.

Фото ілюстративне із сайту fao.org