FAO обіцяє допомогти українським аграріям зберегти врожай

FAO обіцяє допомогти українським аграріям зберегти врожай

Укрінформ
Потреба у додаткових ємностях для зберігання зерна в прифронтових областях восени 2024 року може сягати 1,4 млн тонн.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час зустрічі з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), повідомляє Укрінформ з посиланням на Мінагрополітики.

У ході зустрічі сторони обговорили надання допомоги малим агропідприємствам в забезпеченні генераторами і засобами для зберігання зерна (зерновими рукавами).

Висоцький наголосив, що масові обстріли російською федерацією призвели до значного дефіциту електроенергії в країні, результатом якого є відключення електропостачання, що негативно впливає на роботу агросектору.

“Відсутність електрики та перебої з її постачанням суттєво ускладнюють роботу агропідприємств. Також, ризики обстрілів у прифронтових областях впливають на можливості збереження врожаю. Потреба у додаткових ємностях для зберігання в прифронтових областях восени 2024 року може сягати 1,4 млн тонн», - зазначив урядовець.

Висоцький додав, що загальна потреба у зернових рукавах у фермерів прифронтових областей на сьогодні складає понад 7 тис. одиниць.

Представники FAO пообіцяли разом з донорами опрацювати запит на екстрені потреби українських аграріїв.

Читайте також: ФАО прогнозує рекордне виробництво зернових у світі

У зустрічі взяли участь керівник регіональних програм FAO у Європі та Центральній Азії Раймунд Йеле та голова офісу FAO в Україні П’єр Вотьє.

Як повідомлялося, у 2024 році FAO надало 243 модульних сховища для зберігання зернових. Їх отримали малі та середні фермери трьох найбільш постраждалих областей - Харківської, Миколаївської та Херсонської. Також на даний момент FAO надала 204 зернових рукави, які отримали агровиробники Херсонської області.

Протягом 2023-2024 рр. FAO розподілила 89 генераторів серед малих та середніх агровиробників у 16 областях України.

Фото: minagro.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-