Мінсоцполітики та Lenovo Ukraine підписали меморандум про співпрацю

Міністерство соціальної політики та Lenovo Ukraine підписали меморандум про співпрацю у цифровізації соціальної сфери.

Про це повідомила пресслужба міністерства, передає Укрінформ.

«Це перше укладене партнерство в межах ініціативи Мінсоцполітики щодо підписання відкритих меморандумів із вендорами. Документ підписали міністр соціальної політики Оксана Жолнович та генеральний директор компанії Lenovo Ukraine Тарас Джамалов", - йдеться у повідомленні.

У межах співпраці сторони зосередяться на розвитку та впровадженні нових технологій для цифрової трансформації соціальної сфери та обробки даних, а також обміну знаннями зі світових практик щодо використання інформаційних технологій, комп'ютерного обладнання та програмного забезпечення в органах соціального захисту населення, а також створення центрів обробки даних для функціонування інформаційних систем.

Читайте також: Умовам безбар’єрності відповідають лише 22% об’єктів соціальної інфраструктури

Ініціатива щодо підписання відкритих меморандумів з виробниками та постачальниками інформаційно-комунікаційного обладнання (вендорами) про співпрацю у сфері цифрової трансформації покликано сприяти розвитку людського капіталу, ефективній економії бюджетних коштів та створенню прозорої системи закупівель.

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики та Міністерство юстиції здійснюватимуть взаємний обмін інформацією щодо внутрішньо переміщених осіб та боржників.

Фото: Мінсоцполітики