Умовам безбар’єрності відповідають лише 22% об’єктів соціальної інфраструктури

Умовам безбар’єрності відповідають лише 22% об’єктів соціальної інфраструктури

Укрінформ
З 54 тисяч діючих об’єктів соціальної інфраструктури принципам безбар’єрності відповідають лише 22%, найбільш доступними є центри надання адміністративних послуг.

Про це під час засідання Ради з прав людини, гендерної рівності та різноманіття при Міністерстві закордонних справ України повідомив в.о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков, передає кореспондент Укрінформу.

«Минулого року в межах щорічного моніторингу та оцінки ступеня безбар'єрності об'єктів фізичного оточення було обстежено близько 54 тисяч діючих об'єктів соціальної інфраструктури. За результатами моніторингу виявлено, що тільки 22% об'єктів соціальної інфраструктури є безбар'єрними», - розповів Шкураков.

За даними обстеження, ще 32,1% є частково безбар'єрними й 45,9% взагалі не пристосовані для людей з обмеженими функціональними можливостями.

Найбільш доступними є центри надання адміністративних послуг – 45,5% з них мають інфраструктурні рішення для забезпечення прав людей з інвалідністю.

Читайте також: В ОП розповіли про шість напрямів роботи над створенням безбар’єрного середовища

Серед закладів охорони здоров'я безбар’єрними виявилися 41,1%, серед об'єктів спортивної інфраструктури – 39,9%.

«Найнижчий показник безбар'єрності мають споруди цивільного захисту та укриття – лише 6,1%. Тож перед нами стоїть велике завдання – змінити ці показники на краще», - додав Шкураков.

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) у квітні цього року оприлюднило проєкт закону "Про основні засади житлової політики".

Як зазначено в тексті, житлова політика має базуватися на семи принципах: доступності та безбар'єрності; непорушності права на житло та недоторканності житла; принципі прозорості та громадської участі; свободи вибору; справедливості та рівного доступу кожного; стратегічного планування та соціальної інтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, Мінсоцполітики ініціює низку проєктів для розбудови безбар’єрного простору в Україні й шукає донорів для їх подальшого втілення та поширення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-