До питання добудови Ташлицької ГЕС можна буде повернутися після перемоги - Галущенко

Наразі питання добудови Ташлицької ГЕС, яке передбачає підняття рівня Олександрівського водосховища на Миколаївщині, не є актуальним і до нього можна буде повернутися лише після завершення війни.

Про це під час брифінгу в Миколаєві сказав міністр енергетики Герман Галущенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорюємо це питання, до нього є різні підходи, але зараз воно не актуальне, давайте залишимо його до перемоги. Сьогодні ми сфокусовані на тих проєктах, які дають нам можливість додати до системи (потужності – ред.)», - сказав Галущенко.

У свою чергу, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім додав, що наразі є два бачення різних міністерств щодо підняття рівня Олександрівського водосховища, і вони не збігаються. Тому це питання відкладено.

Читайте також: Галущенко обговорив з делегацією Конгресу США потреби в системах захисту енергетичних об'єктів

Як повідомляв Укрінформ, НАЕК «Енергоатом» разом з ПУ АЕС оголосив про наміри добудови Ташлицької ГАЕС, яке передбачає підняття рівня Олександрівського водосховища до 20,7 м.

Натомість депутати Миколаївської обласної ради просять Президента та Кабмін не допустити цього. На їх думку, реалізація даного проєкту порушить законодавство України про охорону довкілля. Адже місцевість, яка підлягає затопленню, має загальнодержавне та європейське значення як територія особливого природоохоронного інтересу й має відповідний режим використання.