Вінницький логістичний центр став повністю енергонезалежним завдяки СЕС

Фото

Вінницьке підприємство за рахунок встановлення дахової сонячної електростанції та установки зберігання енергії стало повністю енергонезалежним.

Про це у Фейсбуці повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Одне з вінницьких підприємств в цьому році стало повністю енергонезалежним і може працювати без централізованого електропостачання. На базі виробничих потужностей, окрім дахової СЕС потужністю 422 кВт, тут нещодавно встановили ще й установки зберігання енергії ємністю 396 кВт», - написав Моргунов.

Як повідомили Укрінформу у Вінницькій міськраді, йдеться про логістичний центр. Доповнення сонячних панелей обладнанням, яке накопичує вироблену електроенергію, дозволяє йому безперебійно працювати в умовах відключення світла та зберігати робочі місця.

Як повідомлялось, у Вінниці підприємства встановили понад 26 тис. сонячних панелей сумарною потужністю 14 МВт.

Читайте також: До 2030 року частка відновлюваних джерел енергії має становити 27% - Міненерго

У місті діє Порядок часткової компенсації витрат на придбане та встановлене обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ у межах програми підтримки бізнесу. Компенсація витрат на обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ становить 30% від сплачених (у межах нарахованих) підприємцем податків до бюджету Вінницької міської територіальної громади, але не більше фактичних витрат, спрямованих на придбання обладнання.

У червні цього року міська рада подвоїла розмір компенсації з міського бюджету підприємствам, які, крім сонячних електростанцій, встановлюватимуть акумулюючі електричні батареї.

З початку минулого року у Вінниці понад 50 суб'єктів господарювання перейшли на роботу з використанням енергії сонця. Загальна потужність встановлених СЕС - 12,22 МВт.