До 2030 року частка відновлюваних джерел енергії має становити 27% - Міненерго

До 2030 року частка відновлюваних джерел енергії має становити 27% - Міненерго

Інфографіка
Укрінформ
Згідно з Національним планом з розвитку відновлюваної енергетики, у 2030 році частка енергії з відновлюваних джерел у валовому кінцевому споживанні становитиме 27%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Відповідно до плану, частка ВДЕ у валовому кінцевому споживанні енергії у 2030 році становитиме 27%, а саме: в системах теплопостачання та холодопостачання – 33%; у виробництві електроенергії – 29%; у транспортному секторі – 17%", - йдеться у повідомленні.

Інвестиції у реалізацію національного плану оцінюються у 20 млрд грн. Очікується, що обсяг нових потужностей "зеленої" енергетики становитиме 10 ГВт.

У Міненерго також повідомили, що у 2024 році на аукціонах з розподілу квоти підтримки ВДЕ додаткову річну квоту визначено у розмірі 110 МВт, з яких СЕС - 11 МВт, ВЕС - 88 МВт, енергія з інших видів альтернативних джерел - 11 МВт.

Читайте також: Децентралізація енергосистеми - рецепт порятунку в умовах війни і не тільки

"Відповідно до графіка, пілотні аукціони з розподілу квот підтримки планується провести вже у жовтні-листопаді цього року. Очікується, що перші об’єкти електроенергетики, введені в експлуатацію за результатами проведення пілотних аукціонів, розпочнуть відпуск електричної енергії в мережу у 2025 році", - зауважили у міністерстві.

Організатором аукціонів з розподілу квот підтримки буде ДП "Гарантований покупець". Переможці торгів укладатимуть з держпідприємством контракти на 12 років.

Як повідомлялося, уряд 13 серпня затвердив національний план дій з відновлюваної енергетики до 2030 року.

Крім того, Кабмін ухвалив документ, який впровадить пілотні аукціони щодо розподілу квот підтримки виробників відновлюваних джерел енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-