«Зелена енергетика»: уряд впроваджує пілотні аукціони щодо розподілу квот

«Зелена енергетика»: уряд впроваджує пілотні аукціони щодо розподілу квот

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив документ, який впровадить пілотні аукціони щодо розподілу квот підтримки виробників відновлюваних джерел енергії. У 2025 році аукціони запрацюють на повну силу.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"Сьогодні уряд ухвалює документ, яким впроваджує практику пілотних аукціонів щодо розподілу квот підтримки виробників ВДЕ. Йдеться про енергію сонця, вітру, біогазу, а також мікро- та малі гідроелектростанції", - сказав він.

Шмигаль зауважив, що уряд тестує систему "зелених" аукціонів, щоб у 2025 році запустити її на повну силу. За його словами, потенційні інвестори матимуть гарантовану підтримку, що прискорить реалізацію проєктів у сфері відновлювальної енергетики. Він зауважив, що це зменшить загальний дефіцит потужності в енергомережі.

Також уряд встановив максимальну цінову пропозицію учасника аукціону з підтримки ВДЕ на 2024 рік на рівні 9 євроцентів за 1 кВт-год. для сонячних і вітрових електростанцій та 12 євроцентів за 1 кВт-год. - для інших видів альтернативних джерел енергії, повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук

"Встановлено [...] максимальну цінову пропозицію учасника аукціону на 2024 рік для обʼєктів електроенергетики або черг будівництва (пускових комплексів) обʼєктів електроенергетики, що виробляють електричну енергію з: енергії сонячного випромінювання або з енергії вітру - 9 євроцентів за 1 кВт-год.; інших видів альтернативних джерел енергії (крім енергії сонячного випромінювання, енергії вітру, доменного та коксівного газів, а з використанням гідроенергії - вироблену лише мікро-, міні- та малими гідроелектростанціями) - 12 євроцентів за 1 кВт-год.", - повідомив депутат.

Читайте також: Кабмін затвердив нацплан дій із відновлюваної енергетики до 2030 року

Уряд також доручив Міністерству енергетики України за участю АТ «Прозорро.Продажі», ДП «Гарантований покупець» забезпечити організацію та проведення пілотних аукціонів з розподілу квоти підтримки відповідно до графіка проведення аукціонів з розподілу квоти підтримки на 2024 рік.

Як повідомляв Укрінформ, у Міненерго до кінця наступного року планують встановити сонячні панелі із системами зберігання енергії на всіх громадських будівлях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-