Виробники Кіровоградщини отримають ₴850 мільйонів в рамках програми «Зроблено в Україні» - Свириденко

Уряд передбачив щонайменше 850 млн грн для виробників Кіровоградської області у межах державної політики «Зроблено в Україні».

Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі Президента Володимира Зеленського з місцевим бізнесом у Кропивницькому, передає Укрінформ із посиланням на Мінекономіки.

«Щонайменше 850 мільйонів гривень у рамках усіх програм політики «Зроблено в Україні» передбачено урядом на підтримку виробників Кіровоградської області. Сума не є лімітом, адже чим активніше бізнеси регіону подаватимуться на програми підтримки, тим більше коштів зможуть отримати», — йдеться в повідомленні.

За словами Свириденко, попри складні умови, бізнес Кіровоградської області продемонстрував стійкість: 94% підприємств промисловості відновили роботу. За перші 5 місяців цього року підприємства області реалізували промислової продукції на суму 27,3 млрд грн.

Перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки зазначила, що виробники Кіровоградщини вже скористалися програмами в межах «Зроблено в Україні»: 29 аграріїв отримали компенсацію на 28 млн грн за купівлю сільгосптехніки українського виробництва; за програмою «єОселя» видано 63 кредити на 49 млн грн; за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» 6,4 тис. бізнесів отримали 15,9 млрд грн.

Читайте також: Зеленський на Дніпропетровщині зустрівся з представниками бізнесу

Свириденко також анонсувала відкриття трьох офісів «Зроблено в Україні» (у Кропивницькому, Олександрії та Новоукраїнці), де бізнес зможе отримати всю необхідну інформацію та підтримку.

«Стратегічна мета політики «Зроблено в Україні» — змінити структуру економіки та наростити виробництво товарів з високою доданою вартістю. Підтримка виробників — це питання нашої економічної самодостатності. Адже до 40% коштів при купівлі українського повертається назад у бюджет у вигляді податків. Нарешті, підтримка українського товару — це нові робочі місця, доходи людей, які працюють на виробництві, та їх родин, це створення умов для повернення українців, що через війну вимушені були виїхати за кордон», — наголосила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки.

Як повідомляв Укрінформ, уряд передбачив щонайменше 1,6 млрд грн для виробників Волинської області у межах державної політики «Зроблено в Україні».

Фото: Мінекономіки