Уряд цьогоріч виділив ₴40 мільярдів на фортифікації третьої лінії оборони - Прем'єр

Кабінет міністрів України профінансував 40 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд третьої лінії оборони у поточному році.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції у вівторок, 10 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перше – оборона і обороноздатність. В цій частині ключові завдання – виробництво зброї, фінансування і будівництво наших фортифікацій. В повній мірі забезпечується це фінансування. Крім цього, допомагали Збройним силам будувати третю лінію фортифікацій спільно з обласними військовими адміністраціями. Проєкт завершено, профінансовано значні кошти. Близько 40 млрд гривень цього року ми профінансували власне на будівництво фортифікацій третьої лінії. Першу, другу будували Збройні сили за рахунок бюджету Міністерства оборони. Третя лінія з бетонними спорудами фортифікацій будувалася власне за рахунок державного бюджету як окремого джерела з бюджетного фонду за допомогою обласних військових адміністрацій», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Прикордонники показали фортифікації на кордоні з Білоруссю

Як повідомляв Укрінформ, станом на 6 серпня на Миколаївщині завдання з будівництва та облаштування інженерних фортифікаційних споруд виконано на 100%.