Прикордонники показали фортифікації на кордоні з Білоруссю

Прикордонники показали фортифікації на кордоні з Білоруссю

Відео
Укрінформ
Державна прикордонна служба опублікувала відеоматеріал про ситуацію на кордоні з Білоруссю, де показала, із чого складаються українські фортифікації. 

Відео розміщене на каналі ДПСУ у Телеграмі, передає Укрінформ. 

"Лукашенко під виглядом навчань стягує білоруські війська до кордону з Україною. У відповідь прикордонники посилюють оборону на Чернігівщині", - ідеться в повідомленні. 

У відео показали, як військові ДПСУ захищають кордон, яку активність фіксують з боку Білорусі і як стежать за державним рубежем на суші, у повітрі та на воді. 

Зокрема, поінформували про фортифікації на кордоні з Білоруссю. Згідно з матеріалом, вони складаються зі штучно насипаного кількаметрового валу, заміновуваного на всій протяжності мінами осколкового направлення, за ним  - протитанковий рів, заповнений наразі водою, надалі - мінна смуга, а також паркан із колючого дроту. 

Також прикордонники застосовують БПЛА для розвідки з неба.

Читайте також: Демченко розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю

"Наше завдання - моніторинг державного кордону з боку Білорусі, щоби не було ніяких злочинних угрупувань, підготовки до порушення державного кордону, порушення державного кордону, скупчення військової техніки та особового складу. На території Білорусі зраз все спокійно, ми агресивних дій не спостерігаємо", - сказав у відео прикордонник на псевдо "Чіп". 

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 29 серпня під час атаки Росії по Україні один із дронів типу Shahed залетів на територію Білорусі, для збиття об’єкта вперше була задіяна білоруська авіація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-