Україна очікує найближчим часом $1,1 мільярда транша від МВФ - Шмигаль

Україна очікує найближчим часом транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі 1,1 мільярда доларів.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

За словами глави уряду, цього тижня досягнуто домовленості з МВФ на рівні експертів про пʼятий перегляд програми розширеного фінансування (EFF) на 15,6 мільярда доларів.

"Україна виконує всі реформи та структурні маяки. Найближчим часом очікуємо від МВФ черговий транш в розмірі 1,1 млрд доларів", - сказав він.

Читайте також: Україна має мобілізувати внутрішні надходження для критично важливих витрат - МВФ

За словами Прем'єр-міністра, фінансова підтримка партнерів допомагає уряду фінансувати невійськові видатки, соціальні програми, проєкти швидкого відновлення.

Шмигаль також згадав про інші міжнародні зустрічі, які відбулися цього тижня, зокрема у межах Кримської платформи, Саміту перших леді та джентльменів.

Очільник уряду нагадав, що Прем’єр-міністр Латвії оголосила про новий пакет військової допомоги для України, а під час зустрічі з головою МЗС Великої Британії йшлося про те, як Україна вже цього року може отримати 50 млрд доларів за рахунок заморожених російських активів.

Читайте також: Відсотки від заморожених активів РФ допоможуть Україні зміцнити обороноздатність - Кліменков

Під час зустрічі з Прем’єр-міністром Хорватії підписано два документи у сфері освіти та юстиції, які сприятимуть подальшій євроінтеграції України. Водночас провідна хорватська компанія із розмінування відкрила своє представництво в Україні.

На зустрічі Прем’єр-міністра України та державного секретаря США Ентоні Блінкена багато уваги було приділено енергетиці, її захисту, а також фінансовій підтримці України.

Під час зустрічі з віцепрезидентом Європейського банку реконструкції та розвитку обговорювалася реалізація різних енергетичних та інфраструктурних проєктів, зокрема водопостачання Миколаєва, зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня під час зустрічі в Києві з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем оголосила про черговий пакет військової підтримки для України.

Фото: Кабмін