Відсотки від заморожених активів РФ допоможуть Україні зміцнити обороноздатність - Кліменков

Відсотки від заморожених активів РФ допоможуть Україні зміцнити обороноздатність - Кліменков

Фото
Укрінформ
Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков заявляє, що відсотки від заморожених російських активів допоможуть зміцнити національну безпеку.

Як передає Укрінформ із посиланням на повідомлення на сайті Міноборони, про це він заявив під час зустрічі із делегацією Європейського Союзу на чолі із керуючою директоркою департаменту з питань миру, безпеки і оборони Європейської служби зовнішньої діяльності Бенедіктою Фон Зехерр-Тосс.

"‎Україна дякує ЄС за рішення направити відсотки від заморожених російських активів на потреби оборони України. Ці кошти мають стати потужним інструментом для посилення обороноздатності країни в умовах повномасштабної війни. Міноборони планує використати ці кошти для закупівлі необхідних ресурсів та засобів захисту, які допоможуть зміцнити національну безпеку»", - зазначив Кліменков.

Влітку 2024 року Євросоюз ухвалив рішення про направлення Україні першого траншу в розмірі €1,5 мільярда. Завдяки частині цих коштів Україна планує, зокрема закупити боєприпаси та засоби протиповітряної оборони.

Також ведуться переговори щодо можливості спрямування частини коштів на закупівлю озброєння в українських виробників.

"Ми працюємо із нашими міжнародними партнерами над отриманням в 2025 році наступного траншу відсотків від заморожених російських активів. Міноборони України вже розробило необхідні процедури для спрямування цих ресурсів на закупівлі озброєння. Наші ключові пріоритети залишаються незмінними: постачання боєприпасів, засобів ППО, безпілотників. Україна розраховує на збільшення частки цих відсотків, які направлятимуться на закупівлі в українських виробників"‎, - повідомив директор департаменту політики закупівель Міноборони Гліб Канєвський.

Читайте також: Шмигаль: Очікуємо, що країни G7 оперативно розроблять процедури для передачі $50 мільярдів активів РФ

Як повідомляв Укрінформ, Франція має намір використати частину з €1,4 мільярда, які є відсотками від конфіскованих у ЄС російських активів, на фінансування закупівель військової техніки для України.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-