Шмигаль: Очікуємо, що країни G7 оперативно розроблять процедури для передачі $50 мільярдів активів РФ

Шмигаль: Очікуємо, що країни G7 оперативно розроблять процедури для передачі $50 мільярдів активів РФ

Укрінформ
Кабінет міністрів очікує, що країни G7 розроблять технічні процедури для передачі 50 млрд доларів Україні від російських активів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на його Телеграм.

"Вдячні Європейському Союзу за початок використання доходів російських заморожених активів на користь оборони України. Очікуємо, що країни G7 оперативно розроблять технічні процедури для передачі Україні 50 млрд доларів від російських активів. Україна і далі наполягає на повній конфіскації російських коштів на Заході", - сказав він. 

Шмигаль підкреслив, що заморожені активи Росії є важливим ресурсом на 2025 рік для покриття критично необхідних бюджетних витрат. Водночас він наголосив, що "агресор має платити за свої злочини в прямому сенсі цього слова". 

Глава уряду додав, що принцип "Росія заплатить" реалізується також через Міжнародний компенсаційний механізм, зокрема через Реєстр збитків для України.

Читайте також: Україна перші €1,5 мільярда від заморожених активів РФ спрямує на закупівлю озброєння - Шмигаль

"З минулого тижня відкрилася опція подання в "Дії" заяв для власників пошкодженого чи зруйнованого житла, чиє майно перебуває в окупації або в зоні бойових дій. Це можуть зробити, зокрема, люди, які не користувалися програмою "єВідновлення"", - нагадав він. 

За його словами, вже затверджені правила подання заяв ще для 12-ти категорій постраждалих від російської агресії. Шмигаль запевнив, що "незабаром ці алгоритми запрацюють".

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз 26 липня оголосив про перший платіж в обсязі €1,5 мільярда для військової підтримки України коштом надзвичайних надходжень від заморожених в ЄС російських активів.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-