Росія вже пошкодила в Україні 280 об’єктів портової інфраструктури

За час повномасштабної війни Росія здійснила понад 50 атак на портову інфраструктуру, знищивши та пошкодивши понад 280 об’єктів.

Про це під час міжнародної конференції United for Justice. Accountability for the Attacks against Civilian Objects повідомив заступник міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає Укрінформ.

«На жаль, практика атаки на портову інфраструктуру та цивільні судна з боку країни-агресора є системною. За час повномасштабної війни вже відбулось понад 50 таких атак із використанням ракет та дронів, знищено та пошкоджено понад 280 об’єктів інфраструктури та 17 цивільних суден», - йдеться в повідомленні.

Загалом, починаючи з 4 лютого 2022 року, росіяни знищили понад 100 тис. т зернових вантажів.

Попри все Україна залишається одним з найбільших світових експортерів агропродукції і гарантом продовольчої безпеки у світі. Рік тому, завдяки підтримці Військово-морських сил ЗСУ та наших міжнародних партнерів, Україна запустила в роботу морський коридор. За цей час портами було оброблено 2 523 суден і перевантажено понад 68 млн т вантажів. З них 46 млн т агропродукції пішли на експорт до понад 46 країн світу.

Читайте також: Україна залучить €50 мільйонів підтримки від ЄС на розвиток портової інфраструктури

Як повідомлялося, росіяни в четвер, 12 вересня, завдали в Чорному морі ракетного удару по цивільному судну, що перевозило зерно з України до Єгипту. Міністерство закордонних справ Румунії рішуче засудило атаку російських військ по судну в Чорному морі, назвавши його «безпрецедентною ескалацією дій Росії в її незаконній війні проти України».