Шмигаль планує обговорити з фон дер Ляєн механізм передачі Україні $50 мільярдів заморожених активів РФ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував обговорення із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн механізму передачі 50 млрд доларів заморожених російських активів на потреби України.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на відео, опубліковане у Телеграм-каналі глави уряду.

"Для того, щоб повною мірою закрити весь дефіцит бюджету, необхідно нарешті використати заморожені на Заході російські активи. Тому одним із головних завдань зараз є погодження механізму, за яким Україна вже наприкінці року зможе отримати 50 млрд доларів завдяки цим замороженим активам агресора... Є політичне рішення країн G7. . Сьогодні під час зустрічі в Києві з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн будемо обговорювати деталі того, як ми хочемо прискорити необхідні рішення. Очікуємо на позитивні новини в цьому напрямі", - сказав він.

Читайте також: Фон дер Ляєн у Києві: Євросоюз надасть Україні позику в €35 мільярдів

Шмигаль висловив вдячність партнерам за допомогу Україні. Він також нагадав, що наступного року потреба у зовнішньому бюджетному фінансуванні складає близько 38 мільярдів доларів.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю до української столиці із візитом прибула президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона має намір обговорити підтримку України з боку Європи, «від готовності до зими до оборони, вступу в ЄС і прогресу по кредитах G7».

Фото: t.me/Denys_Smyhal