Фон дер Ляєн у Києві: Євросоюз надасть Україні позику в €35 мільярдів

Фон дер Ляєн у Києві: Євросоюз надасть Україні позику в €35 мільярдів

Укрінформ
Президентка Єврокомісії Урсула фон лер Ляєн оголосила, що Європейський Союз надасть Україні позику на суму 35 млрд євро.

Про це Урсула фон дер Ляєн заявила під час спільної з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Вам потрібно підтримувати державу та економіку, збільшуючи водночас вашу обороноздатність у протистоянні агресії Росії. Ми підтримували вас від початку з понад 118 млрд євро. Але безжальні атаки РФ призводять до того, що потрібна подальша підтримка. Тому я рада оголосити, що сьогодні Комісія схвалила пропозиції, які дозволяють ЄС позичити 35 млрд євро із зобовʼязань G7. Це величезний крок уперед», – сказала фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії наголосила, що Брюссель зможе завершити процедури до кінця року для передачі коштів, а сама позика підкріплюється прибутками від заморожених активів РФ у Євросоюзі.

Читайте також: Євросоюз виділяє ще €160 мільйонів на підготовку енергосистеми України до зими

«Позика надійде прямо до вашого бюджету та покращить макрофінансову стабільність і надасть необхідний вам і важливий фіскальний простір. Ви визначатимете, як використовувати ці кошти, що дає вам максимальну гнучкість для відповіді на ваші потреби», – відзначила фон дер Ляєн.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю до української столиці із візитом прибула президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона має намір обговорити підтримку України з боку Європи, «від готовності до зими до оборони, вступу в ЄС і прогресу по кредитах G7».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-