Болгарія закликала Єврокомісію призупинити імпорт яєць із України

Болгарія звернулась до Європейської комісії з проханням призупинити імпорт яєць з України до країни для врегулювання внутрішнього ринку.

З такою пропозицією виступив міністр сільського господарства і продовольства Георгій Тахов на засіданні Ради ЄС з питань сільського господарства і рибальства в Брюсселі 23 вересня, повідомляє BTA, передає Укрінформ.

За словами Тахова, ціни на українські яйця значно нижчі за ціни на яйця, вироблені в Болгарії, що чинить значний тиск на внутрішній рівень цін і спричиняє банкрутство болгарських птахофабрик.

Як зазначається, у першій половині 2024 року з України до Болгарії було імпортовано 2 618 тонн яєць, що в п'ять разів перевищує обсяг імпорту за перші шість місяців 2023 року.

Читайте також: Інфляція з початку року прискорилася до 4,9% - як зросли ціни

«Без рішення Єврокомісії ми нічого не можемо зробити. Перший крок, який ми зробили, ми підняли на них (яйця – ред.) мито, а зараз ми робимо ще один крок, я буду вимагати їх повної заборони», - цитує заяву міністра BNG.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз з 2 липня знову запровадив тарифні квоти з Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) на імпорт яєць та цукру з України.

Фото: Ministry of Agriculture and Food