Група Нафтогаз у І півріччі збільшила прибуток майже у чотири рази

У січні-червні 2024 року Група Нафтогаз отримала 24,4 млрд грн чистого консолідованого прибутку, що майже у 4 рази більше порівняно із першим півріччям 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє голова правління Нафтогазу Олексій Чернишов у Фейсбуці.

"Чистий консолідований прибуток Групи Нафтогаз за перше півріччя цього року склав 24,4 мільярда гривень та зріс майже вчетверо проти показника аналогічного періоду 2023-го року", - написав Чернишов.

За його словами, такого результату вдалося досягти, насамперед, завдяки зростанню доходів від реалізації газу, нафти і нафтопродуктів, а також від послуг з розподілу природного газу.

Чернишов зазначив, що огляд фінзвітності Групи провела незалежна міжнародна аудиторська компанія PwC Ukraine.

Крім того, пресслужба Групи Нафтогаз повідомляє, що консолідований операційний прибуток за перше півріччя 2024 року досяг 28,9 млрд грн порівняно із 14 млрд грн за результатами 1 півріччя 2023-го.

Ключовими компаніями, які показали прибуток у першому півріччі 2024 року, є НАК «Нафтогаз України», АТ «Укргазвидобування», АТ «Укртрансгаз», ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Україна», АТ «Укртранснафта».

Читайте також: Група Нафтогаз за вісім місяців наростила видобуток газу на понад 7%

Як повідомлялося, у 2023 році Група Нафтогаз отримала 23,1 млрд грн прибутку проти збитку 79,1 млрд грн за підсумками 2022 року. За підсумками року усі ключові компанії Групи Нафтогаз покращили фінансові результати щонайменше на 40% порівняно із 2022-им.

Новини партнерів