В Україні через війну і техпорушення знеструмлені 508 населених пунктів

Станом на ранок 5 жовтня через бойові дії та технологічні порушення в Україні залишаються без електрики 508 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

«Минулої доби енергетики відновили живлення для 17 441 споживача, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 508 населених пунктів», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що через попередні ворожі обстріли минулої доби для недопущення перевантаження обладнання в мережі оператор системи передачі застосовував графіки аварійних відключень у частині Сумської та Полтавської областей.

За даними Міненерго, за минулу добу через обстріли та бойові дії були знеструмлення в Дніпропетровській, Донецькій та Запорізькій областях.

У Харківській області внаслідок падіння БПЛА одночасно вимикалось кілька повітряних ліній, проте споживачі не знеструмлювались.

У Донецькій області внаслідок обстрілу знеструмлювались підстанції, побутові споживачі та залізниця (руху потягів не було).

Окрім того, у Вінницькій області з технологічних причин знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Наразі живлення відновлено.

У Житомирській області через технологічні порушення знеструмлювались підстанція та побутові споживачі, а також залізниця (збоїв у русі потягів не було). Живлення відновлено за резервною схемою.

За інформацією Міненерго, в Кіровоградській області під час огляду повітряної лінії виявили крадіжку обладнання, про що повідомили до поліції.

Читайте також: У Міненерго обговорили із французькими партнерами пріоритети допомоги енергетиці

Як повідомляв Укрінформ, станом на 4 жовтня із дев'яти атомних енергоблоків тільки один іще перебуває у плановому ремонті.