У Міненерго обговорили із французькими партнерами пріоритети допомоги енергетиці

У Міненерго обговорили із французькими партнерами пріоритети допомоги енергетиці

Фото
Укрінформ
Заступник міністра енергетики України Роман Андарак обговорив із заступником директора з міжнародного фінансування підприємств та підтримки зовнішньої торгівлі Дирекції Загального казначейства Франції Армелем Касте пріоритети допомоги українському енергосектору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

"Серед цих пріоритетів: обладнання для проведення ремонтів, газові турбіни і газопоршневі установки для нарощування потужностей розподіленої генерації, а також потужні генератори для забезпечення резервним живленням об’єктів критичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Крім того, обговорювалася співпраця у межах підписаної в Парижі на початку червня грантової угоди, де пріоритетними напрямками є розвиток систем накопичення енергії, реконструкція та модернізація підстанцій, розбудова «розумних» мереж. Міненерго повідомляє, що українські та французькі компанії вже почали реалізацію 14 проєктів у відповідних напрямках.

Французька сторона висловила готовність оперативно реагувати на запити України, надаючи необхідне обладнання та фінансову підтримку.

Зазначається також, що Україна вже отримала 37 відправлень гуманітарної допомоги енергетичного обладнання від Франції.

Читайте також: Допомога енергосектору України є пріоритетом для ПРООН - Міненерго

Як повідомлялося, у вересні заступник міністра енергетики України Роман Андарак обговорив із представниками французьких компаній співпрацю в модернізації української енергосистеми.

Фото: mev.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-