Допомога енергосектору України є пріоритетом для ПРООН - Міненерго

Допомога енергосектору України є пріоритетом для ПРООН - Міненерго

Укрінформ
Представники Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй продовжуватимуть надавати допомогу українському енергосектору для відновлення після російських атак.

Про це повідомляєМіністерство енергетики України, передає Укрінформ.

Таку позицію представники Офісу ПРООН озвучили на зустрічі із заступником міністра енергетики України Романом Андараком.

У зустрічі взяли участь помічниця генерального секретаря та адміністратора організації, директорка Бюро кризових ситуацій ПРООН Шоко Нода і постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє.

Сторони обговорили потреби в обладнанні для розвитку потужностей розподіленої генерації, зокрема газових турбінах і газопоршневих установках.

Представники ПРООН запевнили, що вживають заходів для максимального прискорення постачання в Україну нової партії відповідного устаткування.

"Ми дякуємо ПРООН за постійну підтримку нашого енергосектору. Допомога міжнародних партнерів - це світло для українських домівок. Це має надзвичайно важливе значення, особливо напередодні зими", - наголосив Андарак.

Також сторони обговорили заходи із забезпечення резервним живленням критичної інфраструктури і посилення захисту енергооб’єктів України.

Як ідеться у повідомленні, окрема увага була приділена питанням розвитку відновлюваної енергетики, зокрема сонячної генерації.

Заступник міністра ознайомив представників ПРООН із рішеннями уряду для стимулювання встановлення споживачами відповідного устаткування й заходами для спрощення відповідних регуляторних процедур.

Читайте також: На Сумщині внаслідок обстрілу енергообʼєкта пошкоджені обладнання й укриття, є загиблий та поранені

Представники ПРООН наголосили, що прискорення зеленого переходу в українській енергетиці залишається одним із ключових фокусів у програмах співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні партнери в межах проєкту Програми розвитку ООН в Україні та Агентства ООН у справах біженців "Протимінна діяльність та повернення ВПО на півдні України" допоможуть відновити постраждалі від війни громади.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-