На Сумщині внаслідок обстрілу енергообʼєкта пошкоджені обладнання й укриття, є загиблий та поранені

На Сумщині внаслідок обстрілу енергообʼєкта пошкоджені обладнання й укриття, є загиблий та поранені

Укрінформ
У Сумській області внаслідок обстрілу росіянами території енергообʼєкта пошкоджені обладнання й укриття, загинув водій, ще семеро працівників з пораненнями госпіталізовані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Минулої доби енергетики відновили живлення для 22 912 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 572 населені пункти.

За інформацією Міненерго, під ворожі обстріли потрапляла цивільна енергетична інфраструктура у Донецькій, Запорізькій, Сумській та Чернігівській областях.

На Сумщині внаслідок обстрілу території енергообʼєкта було пошкоджене обладнання і укриття, знеструмювались кілька підстанцій. Загинув 54-річний водій підприємства, ще семеро працівників отримали поранення та були госпіталізовані.

Також під час ремонтних робіт 49-річний електромонтер зазнав смертельного ураження струмом, коли наблизився на небезпечну відстань до електричного обладнання.

Читайте також: Війська РФ уночі та вранці шість разів обстріляли Сумщину

У Запорізькій області через обстріл вимикалась повітряна лінія, знеструмлювались підстанції. Споживачі не знеструмлювались.

На Чернігівщині внаслідок обстрілу відключились повітряні лінії, знеструмлювались 413 абонентів у шести населених пунктах. 

Через несприятливі погодні умови знеструмлювались абоненти у 29 населених пунктах Тернопільської області, у 26 населених пунктах Хмельницької області, у восьми населених пунктах Чернівецької області, у шести населених пунктах Чернігівської області та у двох населених пунктах Черкаської області. 

У центральному регіоні через технологічні порушення вимикалась повітряна лінія, що призвело до зниження напруги й застосування аварійних графіків відключень. Живлення відновлене.

У південному регіоні з технологічних причин відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. Під час огляду виявлений обрив проводів та сліди низової пожежі.

Також внаслідок технологічних порушень вимикалось обладнання на одній із підстанцій, при цьому знеструмлювались побутові споживачі. Живлення відновлене.

У північному регіоні внаслідок технологічних порушень вимикалось обладнання на одній із підстанцій, знеструмлювались побутові споживачі.

У південно-східному регіоні з технологічних причин відключалась повітряна лінія, що призвело до зменшення напруги на об’єкті ВДЕ. Споживачі не знеструмлювались

Експорт електроенергії не відбувається та не передбачається.

Читайте також: Укренерго сьогодні не прогнозує відключення світла

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю в окремі години 1537 МВт.

За інформацією Міненерго, у суботу, 14 вересня, відключення електроенергії не плануються. Минулої доби українська енергосистема отримувала аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії та Польщі.

Завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. 

Окрім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури.

Загалом із жовтня 2022 року Росія завдала більше тисячі ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури. Тільки цього року внаслідок ворожих атак були втрачені 9 ГВт генеруючих потужностей. 

Триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення енергооб’єктів.

Читайте також: На Хмельниччині зафіксували проліт російського безпілотника поруч із АЕС

У Міненерго закликали українців продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години - з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, зменшуючи коливання споживання, які впливають на роботу енергосистеми.

Як повідомляв Укрінформ, міністр енергетики Герман Галущенко обговорив з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з віцепрезидентом банку Маттео Патроне співпрацю для посилення стійкості енергосистеми та підготовки до зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-