На Хмельниччині зафіксували проліт російського безпілотника поруч із АЕС

На Хмельниччині зафіксували проліт російського безпілотника поруч із АЕС

Укрінформ
Уночі зафіксували проліт російського безпілотника поруч із Хмельницькою АЕС.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

«Сьогодні під час нічної атаки був зафіксований проліт російського ударного БПЛА типу «Шахед» у безпосередній близькості до Хмельницької атомної станції. Пізніше він був збитий силами ППО України», - написав Тюрін.

За його словами, Росія свідомо прокладає маршрути ракет та ударних дронів так, щоб вони проходили, зокрема, над атомними обʼєктами України.

"Під час нічної повітряної атаки російський дрон пролетів у безпосередній близькості з промисловим майданчиком однієї з діючих атомних електростанцій. Злочинні дії Росії загрожують радіаційній безпеці не лише України, але й усього європейського континенту", - йдеться у повідомленні Міненерго.

Перший заступник міністра енергетики Юрій Шейко зауважив, що це вже не перший випадок прольоту дрона над українськими АЕС. "Є всі підстави вважати, що країна-агресор свідомо прокладає маршрути дронів та ракет над АЕС, створюючи загрозу для радіаційної безпеки регіону", - прокоментував він.

Читайте також: На Хмельниччині через атаку дронів горить склад

Повідомляється, що Міненерго проінформувало Міжнародну агенцію з атомної енергії (МАГАТЕ) та Координаційну раду міністрів енергетики країн ЄС про чергове грубе порушення Росією вимог атомної та радіаційної безпеки.

"Україна робить усе можливе для захисту атомних електростанцій і безпечної їх експлуатації в умовах постійних атак Росії на енергетичну інфраструктуру, зокрема на підстанції, від яких прямо залежить режим роботи АЕС", - зазначили у міністерстві.

Як повідомлялося, вночі та вранці протиповітряна оборона знищила над Хмельниччиною 11 безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-