Кабмін виділить ще €86 мільйонів на зведення систем захисту енергооб’єктів

Кабінет міністрів ухвалив рішення, що дозволить спрямувати додаткові 86 млн євро на зведення систем захисту навколо енергетичних об’єктів для убезпечення від російських атак.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це під час засідання Кабміну повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні ухвалюємо рішення, що дозволить перерозподілити кошти в межах позики від Європейського інвестиційного банку на модернізацію наших підстанцій. Зможемо спрямувати додаткові 86 млн євро на зведення систем захисту навколо енергетичних об’єктів, що зменшить ризики від російських терористичних атак», – сказав він.

Читайте також: Україна додатково залучить майже €62 мільйони від Європейського інвестбанку - Шмигаль

Шмигаль зауважив, що енергетика залишається пріоритетною сферою України. За його словами, уряд та енергетики «продовжують в режимі 24/7 відновлення, ремонти та розбудову децентралізованої генерації».

Раніше Шмигаль повідомляв, що станом на початок вересня захисні споруди на об'єктах НЕК «Укренерго» готові на понад 85%. На об'єктах, де роботи проводить Агентство з відновлення, готовність нижча, але роботи тривають.

НЕК «Укренерго» фіналізує будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті, системи захисту ще 22 підстанцій облаштовує Держвідновлення.

Фото: Урядовий портал