Уряд схвалив продаж державного пакету акцій ОГХК - Шмигаль

Кабінет міністрів ухвалив рішення про продаж державного пакета акцій Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, проданої цього тижня на аукціоні з приватизації за 4 млрд грн.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 11 жовтня.

"Цього тижня також відбувся аукціон з приватизації державної Об’єднаної гірничо-хімічної компанії. Це найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення титанових руд. Майже 4 млрд грн запропонував переможець аукціону. Також він буде зобов’язаний інвестувати щонайменше 400 млн грн у технічну модернізацію підприємства. Сьогодні уряд ухвалює рішення про продаж державного пакета акцій ОГХК за цю суму", - сказав він.

Читайте також: Фонд держмайна продав Об'єднану гірничо-хімічну компанію за понад ₴3,9 мільярда

Шмигаль підкреслив, що приватизація державних підприємств є важливим елементом розвитку економіки України та збільшення інвестицій. За його словами, приватизація зумовить прозорість та зменшить корупційні ризики.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів включив до переліку об’єктів великої приватизації конфіскований у російського олігарха Шелкова завод з виробництва труб «ВСМПО Титан Україна».

Фото: Кабмін