Фонд держмайна продав Об'єднану гірничо-хімічну компанію за понад ₴3,9 мільярда

Фонд держмайна продав Об'єднану гірничо-хімічну компанію за понад ₴3,9 мільярда

Укрінформ
Фонд державного майна України продав на приватизаційному аукціоні АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГКХ) за 3,93 млрд грн.

Про це у Фейсбуці повідомив ФДМУ, передає Укрінформ.

«Команда Фонду державного майна України провела приватизаційний онлайн-аукціон з продажу державного пакета акцій розміром 100% статутного капіталу АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Викуп відбувся в електронній системі Prozorro.Продажі. Переможна запропонована ставка – 3 938 351 581 грн», - йдеться в повідомленні.

Переможцем торгів стало ТОВ «Цемін Україна», власником якого є азербайджанський підприємець Насіб Хасанов. До складу його холдингу «NEQSOL Holding» входять компанії, що працюють у сфері енергетики, телекомунікацій, будівництва та високих технологій, зокрема, Bakcell, Vodafone Україна, Azercell Telecom, Caucasus Online, Nobel Oil Group, Nobel Upstream тощо.

ТОВ «Цемін Україна» стало єдиним учасником торгів з приватизації ОГКХ.

Згідно з затвердженими умовами продажу, покупець зобов’язаний зберегти основні види діяльності підприємства, інвестувати у технічне переобладнання та модернізацію не менш як 400 млн грн. А також - сплатити борги із заробітної плати та перед бюджетом і погасити прострочену кредиторську заборгованість.

Читайте також: ОГХК: “Титанічнаборотьба за майбутнє

АТ «ОГХК» - найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення концентратів титанових руд. До складу компанії входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат в Дніпропетровській області та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат в Житомирській області. Приватизація цього підприємства відкриває нові можливості для розвитку титанової промисловості України. Залучення приватного капіталу дозволить підвищити технологічний рівень виробництва, розширити експортні можливості та створити нові робочі місця.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» відновило видобуток та повноцінне функціонування карʼєрів Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, де видобувається ільменітовий концентрат.

Фото з архіву ОГХК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-