В Україні подорожчали тепличні огірки - EastFruit

В Україні, внаслідок скорочення пропозиції на ринку, ціни на огірки зросли на 11%, водночас попит на цю продукцію залишається високим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє EastFruit.

“Українські тепличні комбінати пропонують огірки до продажу по 50-65 грн/кг (1,21-1,58 дол./кг), що в середньому на 11% дорожче”, - йдеться у повідомленні.

Учасники ринку пояснюють зростання цін обмеженою пропозицією тепличних огірків в умовах підвищеного попиту. Крім того, вибірки в комбінатах знизилися після погіршення погодних умов, а ціни також підтримує відсутність конкуренції з боку імпортної продукції.

Вартість тепличних огірків в Україні зараз аналогічна до сезонів у 2022 та 2023 роках. За прогнозами операторів ринку, чергове підвищення цін може призвести до різкого збільшення поставок імпортної продукції.

Читайте також: В Україні подорожчали яблука зимових сортів - EastFruit

Аналітики моніторингового проєкту зазначають, що конкурувати з імпортними овочами українським комбінатам стане складніше, оскільки більшість вже використовує підігрів. Прогнозується, що середньодобові температури повітря в Україні продовжать знижуватися, що вплине на собівартість виробництва тепличних овочів.

Як повідомлялося, в Україні знизилися ціни на цибулю, однак вони все ще залишаються вищими за торішні.

Фото: east-fruit.com