В Україні подорожчали яблука зимових сортів - EastFruit

В Україні подорожчали яблука зимових сортів - EastFruit

Укрінформ
Внаслідок сезонного скорочення пропозиції осінніх сортів яблук, які традиційно дешевші, ціни на зимові сорти зросли на 23% проти кінця вересня - до 15-22 грн/кг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє EastFruit.

“Українські садівники пропонують до продажу яблука по 15-22 грн/кг (0,36-0,53 дол./кг), залежно від сорту, якості та обсягу партії, що в середньому на 23% дорожче<...>” - йдеться у повідомленні.

Учасники ринку пояснюють зростання цін у цьому сегменті скороченням пропозиції осінніх сортів фруктів, які зазвичай не мають великого попиту. Також підтримує ціни зростання торгівельної активності через сезонне зменшення асортименту фруктів і ягід від місцевих виробників.

Наразі яблука в Україні в середньому на 36% дорожчі, ніж на початку жовтня торік, зазначають аналітики. Водночас оптові ціни на ці фрукти вже є найвищими за останні сім років.

Читайте також: В Україні зросли ціни на білокачанну капусту

Однак, за оцінками експертів, і це ще не межа, бо ціни на яблука внутрішньому ринку України найнижчі порівняно з іншими країнами регіону.

Як повідомлялось, в Україні виробники підняли відпускні ціни на тепличні огірки, овоч уже вдвічі дорожчий, ніж в аналогічний період торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-