МВФ наступного тижня може схвалити п’ятий транш для України

Міжнародний валютний фонд (МВФ) може схвалити п’ятий транш програми для України обсягом 1,1 млрд доларів США у рамках щорічних зборів МВФ та Світового банку у Вашингтоні наступного тижня.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив заступник міністра фінансів США Брент Німен в інтерв’ю Голосу Америки.

«Україна винятково добре пройшла вже кілька переглядів програми і близько місяця тому завершила п’ятий перегляд програми МВФ. Це не буде в програмі засідань, але я передбачаю, що незабаром правління затвердить п’ятий перегляд і схвалить фінансування на 1,1 млрд доларів», – сказав Німен.

За його словами, Україна дуже добре впоралась і виконала усі структурні «маяки і показники», які треба було виконати за літо. На думку заступника глави Мінфіну, МВФ скоро ухвалить перегляд, а Україна продовжить успішно виконувати програму.

Читайте також: У МВФ розповіли, скільки заощадить Україна після зменшення комісій за кредитами

На запитання про те, чи зможе Київ отримати транш і зберегти макроекономічну стабільність Німен відповів, що у разі, якщо Україна продовжить так само ретельно працювати над такими реформами, як Національна стратегія доходів, разом із Фондом та союзниками, вона залишиться на позитивному шляху.

«Через надзвичайні руйнування енергетичної інфраструктури було зменшено прогноз зростання до 3%, а інфляція зросла. Звичайно, це справжні складнощі, але Україна показує здатність добре керувати в надзвичайно складних умовах і добре виконувати програму МВФ», – зауважив Німен.

Читайте також: МВФ прогнозує дефіцит фінансування в Україні до $26 мільярдів у наступному році

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня представники МВФ і української влади досягли домовленості на рівні персоналу щодо п’ятого перегляду в рамках програми EFF, що відкриває можливість для виділення наступного траншу для України. У разі позитивного рішення, Україна може отримати до $1,1 млрд.