У МВФ розповіли, скільки заощадить Україна після зменшення комісій за кредитами

У МВФ розповіли, скільки заощадить Україна після зменшення комісій за кредитами

Укрінформ
Рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про зменшення рівня своїх комісій дозволить Україні заощадити до 700 млн дол. протягом наступних п'яти років.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник виконавчого директора МВФ від України Владислав Рашкован, передає Укрінформ.

«Наші загальні річні витрати за користування ресурсами МВФ зменшаться десь на 130 млн дол. Беручи до уваги майбутні транші МВФ за існуючою програмою, ефект на наступні 5 років - 650-700 млн дол.», - зазначив Рашкован.

За його словами, затрати для України зменшуються на 38-39%, що перевищує середній показник зниження комісій для інших країн - 36%.

Як повідомлялось, Виконавча рада Міжнародного валютного фонду завершила перегляд рівня комісій за виплату кредитів МВФ, за результатами якого очікується суттєве зменшення фінансового навантаження на країни-позичальники. Відповідно до прогнозів, кількість держав, які будуть зобов'язані сплачувати додаткові комісії, зменшиться з 20 до 13 у 2026 фінансовому році.

Читайте також: Канада надає Україні майже $300 мільйонів додаткового пільгового кредиту

Рішення МВФ включає зменшення рівня комісій, які впливають на вартість ресурсів для країн, що розвиваються, та в яких є програми фінансування від Фонду. Відповідно, доходи МВФ скоротяться приблизно на 1,2 млрд дол. щорічно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-