Канада надає Україні майже $300 мільйонів додаткового пільгового кредиту

Канада надає Україні майже $300 мільйонів додаткового пільгового кредиту

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко 11 жовтня підписав Четверту додаткову угоду з рядом Канади щодо додаткового кредиту в обсязі 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів.

Фінансування в рамках укладеної угоди буде спрямоване на забезпечення пріоритетних видатків Державного бюджету України. Кошти буде залучено через Адміністративний рахунок МВФ.

Канада є одним із лідерів у підтримці України та стратегічним партнером, який надає значну допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення. Пряма бюджетна підтримка з лютого 2022 року сягає понад 5 млрд доларів США. Вдячний уряду та громадянам Канади за солідарність з Україною та вкрай важливий внесок у стабільність фінансової системи України”, - зазначив Марченко.

Читайте також: Світовий банк затвердив створення фінансового траст-фонду для України щонайменше на $10 мільярдів

Додатковий кредит надається на строк 10 років, процентна ставка – 1,5% річних. Пільговий період становить 4,5 роки від дати надходження коштів.

Очікується, що кошти найближчим часом надійдуть до загального фонду державного бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський банк реконструкції та розвитку та Міжнародна фінансова корпорація спільно з Єврокомісією та урядом Франції інвестують 435 млн дол. у розвиток телекомунікаційного сектору України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-