Світовий банк затвердив створення фінансового траст-фонду для України щонайменше на $10 мільярдів

Світовий банк затвердив створення фінансового траст-фонду для України щонайменше на $10 мільярдів

Укрінформ
Рада директорів Світового банку затвердила створення спеціального фінансового траст-фонду для України, розмір якого становитиме щонайменше 10 млрд доларів.

Як передає Укрінформ із посиланням на урядовий портал, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 11 жовтня.

"Рада директорів Світового Банку затвердила створення спеціального фінансового траст-фонду для України. Розмір цього фонду становитиме щонайменше 10 млрд доларів. Головними донорами стануть США та ще декілька країн, а в майбутньому розмір фонду може бути збільшеним, коли до нього приєднаються інші донори", - сказав він.

Шмигаль зазначив, що кошти фонду насамперед спрямують на підтримку бюджету — заробітні плати й соціальні видатки, а також на критичні потреби відновлення.

Читайте також: Світовий банк та IFC розширять підтримку проєктів відновлення в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС у середу погодила надання Україні макрофінансової допомоги на суму 35 мільярдів євро, а також новий механізм, який допоможе Україні у погашенні кредитів на суму до 45 мільярдів євро, наданих ЄС та партнерами з G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-