ЄС до кінця року може переказати Україні черговий транш із програми на €50 мільярдів - фон дер Ляєн

Європейський Союз очікує виділити Україні до кінця року новий транш у рамках чотирирічної програми на 50 млрд євро.

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає Укрінформ.

«У нас є український план, який включає важливі реформи в рамках дорожньої карти (до членства в ЄС – ред.). У рамках цього чотирирічного плану (2024-2027 рр.), Україні виділяється 50 млрд євро за виконання реформ. Ми бачимо великий прогрес у цьому напрямку. Завдяки цьому прогресу ми вже виділили понад 12 млрд євро, і ми очікуємо переказати ще один транш до кінця цього року», - сказала вона.

Фон дер Ляєн нагадала, що в рамках шляху України до членства в Євросоюзу, у червні вже відбулася перша міжурядова конференція.

Вона також додала, що нині триває двосторонній скринінг українського законодавства.

Читайте також: МВФ ухвалить рішення про наступний транш для України 18 жовтня

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Україна отримала 4,2 млрд євро від Європейського Союзу в межах програми Ukraine Facility. Кошти спрямують на соціальну та гуманітарну сфери.

Протягом 2024-2027 років у рамках механізму Ukraine Facility буде надано до 50 млрд євро у вигляді грантів та кредитів для підтримки зусиль України, спрямованих на підтримку макрофінансової стабільності, сприяння короткостроковому відновленню, а також на відбудову та модернізацію під час реалізації ключових реформ, необхідних для вступу до ЄС.

Фото: European Union